SHE Art Gallery Toegankelijke eigentijdse Kunst galerie
 

5 mei - 20 mei 2018 Bewonder!

Poster-Bewonder

Bewonder!

EXPOSITIE Kunstenaars Stichting KUBRA

Prachtige gast-expositie in SHE Art Gallery,
neergezet ism kunstenaars van Stichting KUBRA
(Kunstenaars uit Brabant)

Tijdens de expositie ‘Bewonder!’ tonen de kunstenaars beeldende fragmenten, als een soort van handleiding, bij een ontmoeting tussen de mens en het leven. Authentieke gedachtesprongen worden raakvlakken en vormen een tegenwicht tussen persoonlijke beleving en natuur.

De getoonde werken hebben meditatieve kwaliteiten in zich met een uitstraling van een serene rust. Ze geven een inzicht in verschillende creatieve processen die op het eerste gezicht absurd en toevallig lijken. Door het spelen met perspectief en het zoeken naar grenzen, ontstaat er een spanningsveld tussen twee en driedimensionaliteit. Een soort van flirten tussen plaats, toeschouwer, beeld en de kunstenaar met zijn vormcreaties. Diversiteit die op een speelse wijze een uitdaging kan zijn om een natuurlijke kortstondige verbintenis aan te gaan.


In vogelvlucht:

Annelies Schooneman(schilderijen, verstilde mystieke landschappen),
Wil van Gemert(olieverfschilderijen, realistische stillevens),
Hanneke Bollen(realistische schilderijen met een abstracte twist), Eduard Linders(olieverfschilderijen, Vlakkeland; beleving en beelden vanuit de polder),
Paula Groote(gekleurde fluweelzachte keramische sculpturen),
Anjo Brohm(glazen sieraden en abstracte, organische objecten) Franca Schuurmans(fascinerende keramische vrouwenbeelden) en Anne van den Heuvel(kleurrijke textiele kunstwerken met geluiddempende werking).

De expositie wordt zondag 6 mei om 15.30 uur geopend. Tijdens deze expositie is SHE-Art Gallery, De Huufkes 34, 5674TM Nuenen, geopend woensdag en vrijdag t/m zondag van 5 t/m 20 mei 2018.

Openingstijden: woensdag 12 tot 17 uur, vrijdag van 14 tot 19 uur, zaterdag van 12 tot 17 uur en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij. Op de zondagen is een van de kunstenaars aanwezig. www.sheartgallery.com

 

 
kubra logo

8 sept - 23 sept 2018 Expositie Kubra Artists @ SHE Art Gallery

Voor de tweede keer dit jaar een geweldige gast-expositie van divers talent uit Brabant, door Stichting Kubra.

 

 

2-24 juni SOLO expositie Jan Peter van Opheusden

Imgp0326.jpg

Jan Peter van Opheusden - SOLO expositie

De expositie “SummerFlirt” loopt van 2 juni t/m 24 juni 2018
De Vernissage is op zondag 3 juni van 15-17 uur

Kunst is een groot leugen...
Jan-Peter is heel stellig, geen enkel kunstwerk kan volgens hem de waarheid perfect weergeven. Mocht hij ooit een werk maken dat dat wel doet, dan is hij klaar met schilderen! Het zette me aan het denken. Kan kunst als leugen neergezet worden? Is het pure vrijheid of een inderdaad een leugen? Deze discussie, die ik gisteren voerde met Jan Peter van Opheusden, is nog lang niet klaar.

Een prachtig mens zoals ik hem spreek en wanneer ik zijn kunst in me  opneem. Jan-Peter schildert zoals hij de wereld beleeft, alles is uniek, hij is een vrij man en maakt kunst uit emotie, alleen voor zichzelf. Zijn werk gaat al ruim 40 jaar de hele wereld over, zijn kunst is in de jaren met hem mee gegaan, nooit stil blijven staan. Met recht kan ik hem een gerenommeerd kunstenaar noemen en ik ben er trots op dat ik een solo-expositie van Jan-Peter van Opheusden mag aankondigen!
Sheila Haasnoot

"voor mij is duidelijk dat Jan Peter’s schilderijen welke definitieve classificatie of stijl dan ook overstijgen. De enige zekerheid is dat ze in toenemende mate rijker worden van kleur, etherisch en intuïtief. Ze onthullen een kwetsbare, onschuldige ziel in zijn ontmoetingen met het leven en met een realiteit waarmee hij niet echt weet om te gaan, anders dan door te schilderen, met kleur. Veel kleur die hij op een dichterlijke manier tegen elkaar aanzet. 

Dus, willen we hem “definiëren”, laten we dan net zo subjectief en ongrijpbaar zijn als hijzelf is, terwijl we ook elke definitie moeten vermijden die hem in een bepaalde soort of richting zou opsluiten. Dat te proberen zou hem gevangen zetten. Laten we hem dus de meester van de intuïtie noemen. Ik wens Jan Peter groot succes met de SummerFlirt tentoonstelling. Niet alleen mijn intuïtie zegt me dat dit ongetwijfeld het geval zal zijn.”

Jean Couteau
(Jean Couteau is kunstcriticus en cultuurfilosoof, hij woont op bali.

 

2 juni - 24 juni 2018 Expositie "Summerflirt"

Sunrise-Flower-Forest

Deze expositie leidt een nieuw jaargetijde in, de zomer. Ookal voelt het nog niet altijd zo, als je goed kijkt, zie je het wel. 

Laat mooie gevoelige kunst op je inwerken en beleef het zomer-gevoel!

Expositie Summerflirt staat bol van talenten, waaronder:

Christian van Hedel
Carry van Delft
Romy van Rijckevorsel
Yvonne Jochems
Mainkunstenaars
Sheila Haasnoot
Suus Suiker
Hans de Kunder
Ursula van de Bunte
Lilian Steenhuisen
Katar(t)ski
Agnes Debets
Bart Ensing
Trix van Hoof
Jean-Paul Marsman