SHE Art Gallery Toegankelijke eigentijdse Kunst galerie
 

Foto impressie Romy van Rijckevorsel

  • cARMEN
  • tWIGGI
  • bERNHARD
  • aNTON
  • Romy van Rijckevorsel
  • Romy van Rijckevorsel
 
cARMEN

Romy van Rijckevorsel

'Zoeken naar de schoonheid van het verval'

Romy maakt portretten omdat de mens voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie is. Ging het in het begin vooral om de gelijkenis, nu is het een uitdaging om een portret inhoud mee te geven.
Zij laat graag grote stukken van het doek vrij of niet ingevuld omdat ze heel erg houdt van dat onaf, niet perfecte beeld wat dat oplevert. En Romy vindt het ook fijn om zelf nog dingen in te kunnen vullen.


Acrylverf past heel goed bij haar werkwijze. Snelle vlot geschilderde natte lagen. Soms ligt het doek op de grond en dan niet ze het weer aan de muur. De houtskool tekeningen/lijnen zijn een steeds grotere rol gaan spelen. Was het eerst een manier om het portret snel op te zetten, nu maakt het lijnenspel een belangrijk deel uit van het uiteindelijke resultaat. Sinds kort verwerkt zij ook collages door haar portretten.

Een rode draad door de portretten is dat Romy altijd weer op zoek gaat naar nieuwe manieren van werken. En die nieuwe manier kan dan zitten in het gebruik van andere materialen of de benadering van het onderwerp, dat kan figuratief zijn maar ook veel meer richting abstract. Ze ben nog lang niet klaar ...''

In de nieuwe expositie in SHE Art Gallery, "Human Nature",  zijn een aantal van haar nieuwe werken te bewonderen.  27 januari 2018 - 4 maart 2018.