SHE Art Gallery Toegankelijke eigentijdse Kunst galerie
 
Rode Tulpen 40x48cm.jpg

JAN TEUNISSEN (Veldhoven,1949) woont en werkt in het Noord-Brabant Best. Jan is in belangrijke mate autodidact en zijn werk kenmerkt zich door een hoog realiteitsgehalte en veelal enigszins mystieke, clair-obscurachtige sfeer.

Stillevens met afbeeldingen van gebruiksvoorwerpen en etenswaar zoals brood en fruit. Zo levensecht, en in principe ook niet groter dan in het echt, zijn de voorstellingen van deze schilder dat ze opmerkingen en waarderingen oproepen zoals: “zo echt dat je er zo in zou happen”, “je kunt haast ruiken om welk fruit het gaat” of “er kan elk moment een worm uit die peren kruipen”. Het bestuderen van vele kunstwerken van de oude meesters en vooral het blijven experimenteren, brachten hem de vaardigheid om op verantwoorde en ambachtelijke wijze realistische schilderijen te maken.


De werken van Jan Teunissen, in olieverf op paneel: stillevens, dieren, portretten en overig, genieten aandacht en aftrek zowel nationaal als internationaal, te noemen o.a.: India, Frankrijk, Italië, Hongkong, Taiwan.