SHE Art Gallery Toegankelijke eigentijdse Kunst galerie

Koop jij Kunst?

692-Lay-down-in-light Eelco Maan

Hoe start ik mijn eigen Kunstverzameling?

"I would say trust your instincts and buy a piece that you really love. That way you’ll have a strong connection with the artwork and will always treasure it. There is nothing more wonderful than a collector having a story about how and why they acquired each of their artworks. Don’t overthink every detail and don’t worry about whether it will match your décor. The likelihood is that if you choose both your art and your décor from the heart then they will work harmoniously together. Finally, don’t be frightened to ask questions – we gallerists love to talk about our artists!"Jessica - ModernArtbuyer

Kunstkopen en verzamelen wordt hiermee terug gebracht tot de basis, houden van. Na een paar maanden genoten te hebben van het galerie-vak, weet ik al zeker dat je niemand een kunstwerk kan aanpraten. Nee, het werk doet zijn werk. Een bezoeker valt letterlijk voor een kunstwerk en dat laat hem niet meer los. 

Soms vraagt een klant of ze niet op het schilderij of beeld uitgekeken zullen raken. Koopt met je hart, je instinct, dan wordt het alleen maar mooier en mooier met de jaren! 

Sheila

Geplaatst: 08-02-2018 13:55:17

Overdonderd door staal

Marjon en Ien

Een gewone dinsdag in januari.

Vaak werk ik op dinsdag de administratie bij, maak ik contracten of facturen, doe wat op social media zoals deze blog, ga ik kunst halen en brengen of zoals vandaag, ik ga een atelier en kunstenaars bezoeken!

Ik rijd in 50 minuutjes naar Oisterwijk, want daar is het atelier van MAINkunstenaars, een heel gezellig en vooral kunstzinnig kunstenaars duo. 

Marjon Deul en Ien Sluyters laten mij, na het eerste bakkie lekkere koffie, heel enthousiast hun domein zien. En wat op het eerste oog wat rommelig binnenkomt is een waar paleisje aan kunst-schatten. Een 2de bakkie leut gaat er ook wel in en ik ben nog lang niet uitgekeken. 

Mijn oog valt op nieuw werk voor SHE Art Gallery. In maart start de expositie DUTCHIES en daar sluiten een aantal hele grote en hele kleine werken van hen, perfect bij aan. Welke? dat hou ik nog eventjes geheim..

Nou vooruit 1tje dan, een groot portret van staaldraad, van niemand minder dan ons koningspaar, daar kan je niet omheen. Het is stijlvol en straalt kracht uit. Is het een schilderij of een beeld? Ik houd het op een mengeling van beide, een Koninklijk kunstwerk is het in elk geval. 

En zelfs voor een expositie later dit jaar heb ik al wat werkjes op het oog die zo heerlijk vernieuwend zijn, dat ik eigenlijk niet kan wachten!

Sheila

Geplaatst: 30-01-2018 20:11:19

2017

SHE Art Gallery in opbouw

Een mooie start!

Nee, geen heel jaaroverzicht hier, maar een korte blik op de laatste 3 maanden. Of eigenlijk beter gezegd, de eerste 3 maanden van SHE Art Gallery.

Zo is er hard gewerkt in oktober om de opening op 5 november te realiseren. En dat was een succes. Het was druk bezocht, gezellig met hapjes, drankjes en prachtige zang van SEM. Zoveel waardering voor de kunst en de galerie, dat ik er nog van kan blozen. 

A dream came true

Zoiets doe je nooit alleen en daarom deze pluim voor alle kunstenaars, lieve vrienden, familie en vooral mijn man Wessel, die zo hard meegeleefd en mee gewerkt hebben.

Na de opening zetten we de ingeslagen weg voort. Zomaar de deur open gooien is op De Huufkes niet genoeg. Mensen, belangstellenden, kunstverzamelaars en kunstliefhebbers moeten hun weg naar SHE Art Gallery vinden. Ja natuurlijk is er wel aanloop, en gelukkig ook verkoop, maar alles kan beter. 

In januari is weer een nieuwe expositie gepland "HumanNature", van 27 jan t/m 4 maart 2018. De Vernissage is op 28 januari vanaf 15:00. Het toont het karakter van de mens en de kracht van de natuur, vaak in een mooi samenspel.

De Sneakpeak middag is  zondag 14 januari al van 15-17 uur. U krijgt dan alvast een voorproefje tijdens een gezelige VIP middag. U kunt aanmelden via FaceBook voor dit evenement.

Tot Ziens @ SHE Art Gallery
De Huufkes 34, Nuenen

NJOY ART

 

 

Geplaatst: 31-12-2017 14:34:58

TV opnames ?

Sheila en Lutcia  's ochtends om 8 uur...

Lieve Sheila, mag ik mijn verlichting in jouw galerie tonen voor TV opnames van RTL 4? Die vraag kwam vorige week heel onverwachts van mijn lieve vriendin, light-designer Lutcia Marechal. 

Uhh ja natuurlijk.

 

Zodoende hangen en staan nu haar nieuwste ontwerpen, SHE Art Gallery te verlichten. De verlichting van Top Designer Lutcia Marechal is een toevoeging voor de galerie. Het is kunst op zich en heel sfeervol, eigentijds.  Even had ik wat twijffel of de verlichting niet te veel zou afleiden van de kunst, maar vandaag was alles zoals het moest zijn. 

De TV opnames werden geleid door Jeroen Post met zijn Cameraman Daniel Stanisavljevic van RTL. Zij waren heerlijk uitbundig, ontspannen en professioneel. Lutcia was een pro voor de camera, alsof ze nooit anders doet. 

Heel even mocht ik ook in beeld, o jee, haren niet gedaan, geen make-up en floddertrui, ik moest er toch aan geloven..hopelijk knippen ze dat er uit. Van de 1,5 uur shooten blijft er uiteindelijk slechts 3 minuten beeld over. 

Kijken we allemaal? 23 december 16:00 uur op RTL 4 
en 1ste Kerstdag is de herhaling om 15:00 uur.

Sheila

 

Geplaatst: 08-12-2017 15:52:21

Pop-Art anno 2017

hello

WOEHAAAAAAA

Pop Art anno 2017 maakt een heuse come-back. Deze speelse kunst stroming uit de jaren 50/60 kenmerkt zich door humor en ironie, met af en toe een flinke tik richting maatschappij.

Alle kleuren kunnen en mogen, voeken? ja dat mag! Neem de PopArt met een knipoog, het is heerlijk om naar te kijken en te herkennen. Ineens valt dan het spreekwoordelijke kwartje en wordt het doek nog veel aantrekkelijker.

Frans Mandigers weet als geen ander hiermee om te gaan. Zijn Fifties PopArt is een feest van herkenning. Hij gaat tot het randje...en soms eroverheen. Zijn werk is kleurrijk, uitdagend en blijft je aandacht vasthouden.

Formentera

Bijzonder zijn de werken van Frans zeker. Hij schuwt geen naakt en kan shockeren. Een op Kuifje gelijkende figuur met blote billen hangend aan een flatgebouw, Superwoman zonder uniform, Tarzan en Jane en blonde dames die bijna symbool staan voor de Pop Art-stroming. Ultieme inspiratie vindt Frans onder meer op het eiland Formentera, dat net als Ibiza een zekere hippiesfeer uitademt. “Thuis heb ik een groot atelier, maar op Formentera ben ik echt verliefd. 

Hier is het ook dat zijn laatste serie :"Formentera" door hem is gemaakt. 10 werken in 1 maand. Een aantal zijn nu in de galerie in Nuenen te bewonderen.

Sheila

 

Geplaatst: 22-11-2017 15:34:07

Prachtige Vergader Locatie

vergader tafel

Wat een prachtige plek!

Een hele mooie ruimte, en niet zomaar een mooie ruimte, het is sfeervol en geeft rust, even weg uit de drukte. Je voelt het meteen wanneer je je voet over de drempel zet, heerlijk vuurtje in de kachel, oude Chesterfield bank en een lange tafel om aan te werken, lezen, eten. Een grote ruimte die toch veel warme uitstraalt EN creativiteit. 

Kortom, een heerlijke plek om bijvoorbeeld met je team te vergaderen, te brainstormen of te teambuilden. Creativiteit roept creativiteit op! En daaraan is geen gebrek in SHE Art Gallery. Kunst genoeg, heel divers en heel veel. 

In een andere omgeving dan de zakelijke is het waar de mooiste ideen ontstaan. Ik daag u uit!

 

Geplaatst: 17-11-2017 16:28:23

Alles is vergankelijk

2017-11-04 13.12.41.jpg

ALLES IS VERGANKELIJK

Door de ogen van kunstenaar NIRAC, die zelf een low profile prefereert, is in het leven alles vergankelijk. Maar kunnen daaruit weer mooie dingen ontstaan. 

Zo creerde de kunstenaar de 2delige serie UPCYCLED, die te bewonderen is in onze galerie. 

Op een oud versleten doek, wordt door NIRAC een nieuw realistisch tafereel geschilderd. Bijvoorbeeld een skyline of een zonsondergang. Het schilderij wordt horizontaal geschilderd. Maar ook dit is niet voor eeuwig.

NIRAC geeft hieraan gehoor door het schilderij letterlijk te kantelen in verticale positie en opnieuw te UPCYCELEN. Met veel verf en vernis wordt het doek in grove lijnen bewerkt zodat er een heel nieuw abstract ontstaat. 

Deze doeken zijn prachtig van kleur en spreken de toeschouwer alleen daarom al erg aan. Tevens is het verhaal over de weg ernaartoe minstens zo interessant. Voor wie goed kijkt en misschien net zoveel fantasie heeft als de schilder, zijn alle stadia van dit schilderij (de levensweg) nog terug te ontdekken.

Sheila
SHE Art Gallery

 

Geplaatst: 14-11-2017 10:36:42

Succesvol geopend MET RODE DOT

Cross the Oceans

Afgelopen zondag was de officiele opening van SHE Art Gallery. Het was een drukbezochte middag in de galerie. Ik kreeg veel hulp van vrienden en had zelfs stagaires klaarstaan voor het afwassen, rondgaan met hapjes en drankjes, jassen en aannemen van bloemen en planten en heel veel wijn. Wat lief allemaal!

Ik had hier zelf weinig tijd voor, ik wilde iedereen persoonlijk begroeten en het liefst ook veel aandacht geven. Voor dat laatste ontbrak me de tijd helaas. Maar geen nood... vandaag ben ik namelijk al weer open...de kachel staat aan, de kunst is prachtig.

WELKOM. op woensdag en zaterdag van 12-017 uur en op vrijdag van 14-20 uur.

Cross the Oceans,
Dit prachtig bronzen beeld van Lilian Steenhuisen krijgt een nieuw plekje. Tijdens de opening afgelopen zondag is dit beeld als eerste verkocht. De nieuwe eigenaren waren er zichtbaar net zo gelukkig mee als ik ben.

Volgende week mag ik het leveren en dat doe ik graag, bij deze lieve , mooie mensen.x

 

Geplaatst: 08-11-2017 15:05:00

1   |   2   |   3      »