SHE Art Gallery Toegankelijke eigentijdse Kunst galerie

Pop-Art anno 2017

hello

WOEHAAAAAAA

Pop Art anno 2017 maakt een heuse come-back. Deze speelse kunst stroming uit de jaren 50/60 kenmerkt zich door humor en ironie, met af en toe een flinke tik richting maatschappij.

Alle kleuren kunnen en mogen, voeken? ja dat mag! Neem de PopArt met een knipoog, het is heerlijk om naar te kijken en te herkennen. Ineens valt dan het spreekwoordelijke kwartje en wordt het doek nog veel aantrekkelijker.

Frans Mandigers weet als geen ander hiermee om te gaan. Zijn Fifties PopArt is een feest van herkenning. Hij gaat tot het randje...en soms eroverheen. Zijn werk is kleurrijk, uitdagend en blijft je aandacht vasthouden.

Formentera

Bijzonder zijn de werken van Frans zeker. Hij schuwt geen naakt en kan shockeren. Een op Kuifje gelijkende figuur met blote billen hangend aan een flatgebouw, Superwoman zonder uniform, Tarzan en Jane en blonde dames die bijna symbool staan voor de Pop Art-stroming. Ultieme inspiratie vindt Frans onder meer op het eiland Formentera, dat net als Ibiza een zekere hippiesfeer uitademt. “Thuis heb ik een groot atelier, maar op Formentera ben ik echt verliefd. 

Hier is het ook dat zijn laatste serie :"Formentera" door hem is gemaakt. 10 werken in 1 maand. Een aantal zijn nu in de galerie in Nuenen te bewonderen.

Sheila

 

Geplaatst: 22-11-2017 15:34:07

Prachtige Vergader Locatie

vergader tafel

Wat een prachtige plek!

Een hele mooie ruimte, en niet zomaar een mooie ruimte, het is sfeervol en geeft rust, even weg uit de drukte. Je voelt het meteen wanneer je je voet over de drempel zet, heerlijk vuurtje in de kachel, oude Chesterfield bank en een lange tafel om aan te werken, lezen, eten. Een grote ruimte die toch veel warme uitstraalt EN creativiteit. 

Kortom, een heerlijke plek om bijvoorbeeld met je team te vergaderen, te brainstormen of te teambuilden. Creativiteit roept creativiteit op! En daaraan is geen gebrek in SHE Art Gallery. Kunst genoeg, heel divers en heel veel. 

In een andere omgeving dan de zakelijke is het waar de mooiste ideen ontstaan. Ik daag u uit!

 

Geplaatst: 17-11-2017 16:28:23

Alles is vergankelijk

2017-11-04 13.12.41.jpg

ALLES IS VERGANKELIJK

Door de ogen van kunstenaar NIRAC, die zelf een low profile prefereert, is in het leven alles vergankelijk. Maar kunnen daaruit weer mooie dingen ontstaan. 

Zo creerde de kunstenaar de 2delige serie UPCYCLED, die te bewonderen is in onze galerie. 

Op een oud versleten doek, wordt door NIRAC een nieuw realistisch tafereel geschilderd. Bijvoorbeeld een skyline of een zonsondergang. Het schilderij wordt horizontaal geschilderd. Maar ook dit is niet voor eeuwig.

NIRAC geeft hieraan gehoor door het schilderij letterlijk te kantelen in verticale positie en opnieuw te UPCYCELEN. Met veel verf en vernis wordt het doek in grove lijnen bewerkt zodat er een heel nieuw abstract ontstaat. 

Deze doeken zijn prachtig van kleur en spreken de toeschouwer alleen daarom al erg aan. Tevens is het verhaal over de weg ernaartoe minstens zo interessant. Voor wie goed kijkt en misschien net zoveel fantasie heeft als de schilder, zijn alle stadia van dit schilderij (de levensweg) nog terug te ontdekken.

Sheila
SHE Art Gallery

 

Geplaatst: 14-11-2017 10:36:42

Succesvol geopend MET RODE DOT

Cross the Oceans

Afgelopen zondag was de officiele opening van SHE Art Gallery. Het was een drukbezochte middag in de galerie. Ik kreeg veel hulp van vrienden en had zelfs stagaires klaarstaan voor het afwassen, rondgaan met hapjes en drankjes, jassen en aannemen van bloemen en planten en heel veel wijn. Wat lief allemaal!

Ik had hier zelf weinig tijd voor, ik wilde iedereen persoonlijk begroeten en het liefst ook veel aandacht geven. Voor dat laatste ontbrak me de tijd helaas. Maar geen nood... vandaag ben ik namelijk al weer open...de kachel staat aan, de kunst is prachtig.

WELKOM. op woensdag en zaterdag van 12-017 uur en op vrijdag van 14-20 uur.

Cross the Oceans,
Dit prachtig bronzen beeld van Lilian Steenhuisen krijgt een nieuw plekje. Tijdens de opening afgelopen zondag is dit beeld als eerste verkocht. De nieuwe eigenaren waren er zichtbaar net zo gelukkig mee als ik ben.

Volgende week mag ik het leveren en dat doe ik graag, bij deze lieve , mooie mensen.x

 

Geplaatst: 08-11-2017 15:05:00

Zee van tijd

SHE Art Gallery

Bijna 3 maanden geleden had ik inderdaad nog een zee van tijd. O ja, er moest veel gebeuren, het zou er om spannen, maar geen zorgen, ik heb nog een paar maanden... 

Nu is het inmiddels 31 oktober, en telkens als vanavond de deurbel gaat voor "Trick or Treat", denk ik... zo krijg ik het nooit af. Ik wil nog mooie muurkaartjes maken en teksten van alle kunstenaars, voor in de galarie. Ik wil nog inpakrollen plastic bestellen vanavond en ik wil nog extra droog hout bestellen bij onze bevriende houthakker Tom. En natuurlijke wil ik deze blog nog schrijven.

En hup, daar gaat de bel weer... leuk verklede kids staan vol verwachtig aan de deur. Snoep staat klaar in een grote ketel. Haloween gaat ook door.

Zo, nu weer verder met waar ik mee bezig was. Ik heb immers geen zee, maar nog maar een paar dagen de tijd. Wanneer ik het opschrijf besef ik me hoe de tijd omgevlogen is afgelopen maanden. Wat er allemaal gedaan en gebeurd is om SHE Art Gallery op de kaart te krijgen. Daar ga ik jullie niet mee vermoeien, maar wel met hetvolgende. 

Deze sprong in het diepe had ik namelijk nooit voor elkaar gekregen zonder de hulp van mijn lieve vriendinnen, mijn zus, ouders, zwager, vrienden en vooral mijn man Wessel. Ieder weekend stond hij weer klaar om alles te maken waar ik om vroeg.  Niets was te gek. Mijn galerie is zo ook wel ONZE galerie geworden. 

In deze tijd heb ik tevens heel veel lieve mensen leren kennen, onder andere "mijn" geweldige kunstenaars, allemaal even aardig, mooie personen!

SHE Art Gallery is bijna af, bijna klaar om open te gaan. De laatste puntjes moeten nog op de spreekwoordelijke i. Ik vind het nu al een prachtavontuur!

Tot Snel, Tot Ziens op de Huufkes 34, Nuenen

Geplaatst: 31-10-2017 19:34:08

Tranen van geluk

uitnodiging voor en achterzijde

Tranen van emotie, in de volksmond tranen van geluk. Gisteren ervoer ik dit  en heb er van genoten. Zangeres Sem had haar Try Out in de galerie, wat een dijk van een stem. In onze sfeervolle ruimte, ging zij staan, met alleen een gitaar, en zong! 

Onverwacht was dit een van de mooiste stemgeluiden die ik ooit heb gehoord, krachtig, zuiver en af en toe een rauw randje, vol overgave, zij en haar gitaar, het plaatje compleet.

Uit mijn ooghoek zag ik ook kunstenaar NIRAC een traantje pikken, kippenvel. Sem kreeg een welverdiend applaus gisteren. Ik ben heel blij dat ik haar mag aankondigen: Zondag 5 november zingt Sem in de galerie bij de feestelijke opening! (12 uur- 17 uur)

 

Geplaatst: 17-10-2017 21:52:26

Wat is KUNST

Lilian Steenhuisen

Afgelopen weken heb ik SHE Art Gallery vol gezet met kunst van behoorlijk uiteenlopende aard. Zo kwamen er vandaag sierlijke bronzen beelden, gisteren keramieken boten en afgelopen dinsdag schilderijen van mixed media en airbrush. Vorige week grote houten beelden, bewerkte fotografie, veel verf en zelfs bijenwas op aluminium. Ze hebben allemaal 1 ding met elkaar gemeen. 

Ze zijn mooi!

Simpel he, zo klinkt het en zo is het ook. Is dat nou kunst? Ja, inderdaad. Het pakt je, laat je nadenken, het doet iets met je, je wil het hebben, het laat je niet meer los. Allemaal kenmerken van kunst. 

Het is mijn ideaal dat alle kust zo zou moeten zijn, dat het je beleving binnendringt en er niet meer uit wil. Maar dat is natuurlijk niet zo. Terwijl de een helemaal verliefd wordt op een keramieken hoogstandje, gaat een ander voor positief kleurgebruik op doek.

Gelukkig is kunst en de beleving hiervan bij iedereen anders!

NJOY ART

 

 

Geplaatst: 12-10-2017 20:43:04

1   |   2   |   3      »      

Translate this website